Magical Defence

NIEUW

Duelleren in fantasy

factoryofdreams_holland

Tijdens Covid-19 & diens diverse lockdowns kunnen we niet samenkomen om te trainen. Daardoor wordt er een beroep gedaan op onze creativiteit om nieuwe manieren te bedenken om samen te sparren/vechten. Het is moeilijk om met een zwaard of rapier in de woonkamer te vechten zonder schade te doen aan je omgeving (hier zijn vooral lampen gesneuveld laugh). Willen we blijven avonturieren, dan moet het dus anders! Met een toverstaf als wapen geven we meteen een magische twist aan deze manier van vechten: we gaan toverstafvechten. En wat is toverstafvechten zonder toverspreuken? 

Jouw fantasie is de plek waar magie nog bestaat!

De workshop zelf bestaat uit een gedeelte waar we aandacht besteden aan de basishouding, diverse aanvallen & verdedigingen uit het rapiervechten / schermen. Maar we leren ook wat achtergrondinformatie over het toverstokvechten. Kunnen jullie raden wie dé toverstaf choreograaf is van de wereld? En waar kunnen we zijn werk bewonderen? Toverstafvechten is natuurlijk niet zomaar een hersenspinsel, het heeft nu al zijn eigen geschiedenis! Daarna leren we leerlingen om op een makkelijke manier toverspreuken verzinnen en waarom die zo nodig zijn om online met plezier samen te kunnen vechten.

Eenmaal we een gevecht hebben gaan we aan de slag met de mobiele telefoon om een eigen filmregistratie te maken. Als toetje voegen we er nog wat magische accenten aan toe en zo hebben we samen een gevecht gemaakt zonder hierbij enige corona maatregelen te overschrijden.

Omdat alles op afstand gebeurd leggen we de focus op het samenwerken, het inzetten van meerdere zintuigen en een creatieve uitlaatklep bieden aan leerlingen in een tijd waar alles volgens de regeltjes moet. Even loskomen van het scherm zonder weg te lopen van je laptop.

 

Benieuwd?

Neem contact op met Jessica via e-mail jessica@ballestra.nl

WhatsApp of mobiel via het nummer 0613386318

↓ Scroll omlaag voor voorbeeldvideo's ↓

Online workshop Ballestra

Wapen: eigen toverstaf

Materiaal: eigen mobiele telefoon die opgeladen is 

Locatie: woonkamer, gymzaal of 50/50 - online & offline

Aanbod voor middelbare scholieren of online teamuitjes met vrienden, familie of collega's

 

Dit kan jullie resultaat zijn na een workshop Magical Defence:

 

Zo ziet een online workshop er uit:

 

 

Foto: Arjan Bos Edits www.arjanbosedits.com

info@ballestra.nl

Zend gerust een bericht met uw gegevens, dan nemen we zo spoedig contact met u op!