Workshops

Aanbod voor basis-, middelbare scholen, BSO, verenigingen & bedrijven

Wanneer je jouw onderwijsinstelling wil laten kennismaken met stage combat,
dan zijn deze workshops zeker iets voor jullie avonturiers!
ONLINE & OFFLINE AANBOD

Weet u nog wanneer u voor het eerst een tak opraapte en er in gedachten het legendarische zwaard excalibur van maakte? Ballestra komt graag bij u op school langs om alle leerlingen spelenderwijs kennis te laten maken met sport en spel! Dit kan op verschillende manieren:

Ballestra

Stage Combat - ongewapend vechten (show)

Stage combat is in tegenstelling tot andere martial arts een sport waar je niet als eenling wil winnen, maar waar je met je medestander een spectaculair ogend gevecht neerzet. Dit vraagt veel vertrouwen van diegene waar je mee samenwerkt. En vertrouwen heb je nodig voordat je plezier kan maken. Voor een workshop stage combat gebruiken we de bouwstenen afstand, tijd, kracht, positie en actie. Thema's die je kan koppelen aan een weerbaarheidstraining, en zeker thema´s waar je theatraal mee kan spelen. Dat is Stage Combat, een spel waar je communiceert met verschillende instrumenten. Zodra je jouw tegenstander aankijkt, voel je het kriebelen en borrelt het avontuur in je op. Vanaf de eerste que tot de laatste slag bestaat er even niets anders dan hetgeen er tussen jouw en je medeacteur(s) leeft. Om kennis te maken met deze sport bieden we workshops stage combat

Wapen: geen

Locatie: klaslokaal of gymzaal - online & offline

Aanbod voor bovenbouw lagere school en middelbare scholieren

Online workshop Ballestra

Movie fighting - ongewapend vechten (show)

Een stage combat workshop kan je ook online! We beginnen met de stage combat technieken en hoe je die geloofwaardig voor de camera brengt. Daarna leren we leerlingen hun eigen gevecht filmen en editen tot een eigen movie fight. Je kan het zo gek maken als je wilt! Om meer diversiteit te brengen in uw culturele aanbod voor jongeren bieden we de workshop Movie Fighting.

Wapen: geen

Materiaal: eigen mobiele telefoon die opgeladen is 

Locatie: woonkamer, gymzaal of 50/50 - online & offline

Aanbod voor middelbare scholieren

Online workshop Ballestra

Magical Defence - duelleren in fantasy (show)

Aangezien we tijdens Covid-19 gedurende diverse lockdowns niet kunnen samenkomen om te trainen wordt er een beroep gedaan op onze creativiteit om nieuwe manieren te bedenken om samen te sparren/vechten. Het is moeilijk om met een zwaard of rapier in de woonkamer te vechten zonder schade te doen aan je omgeving, dus hebben we het wapen kleiner gemaakt waardoor we kunnen blijven vechten. De wapenkeuze voor een toverstaf geeft deze manier van vechten meteen een magische twist waardoor we nu kunnen toverstafvechten. En wat is toverstafvechten zonder toverspreuken? 

De workshop zelf bestaat uit de basishoudingen, -aanvallen en verdedigingen uit het rapiervechten / schermen. Daarna leren we leerlingen om op een makkelijke manier toverspreuken te verzinnen en waarom die zo nodig zijn om online samen te kunnen vechten. Daarna gaan we aan de slag met de mobiele telefoon om een eigen filmregistratie te maken van jullie eigen gevecht. Als toetje voegen we er nog magische accenten aan toe en zo hebben we samen een gevecht gemaakt zonder hierbij einge corona maatregel te overschrijden.

Wapen: eigen toverstaf

Materiaal: eigen mobiele telefoon die opgeladen is 

Locatie: woonkamer, gymzaal of 50/50 - online & offline

Aanbod voor middelbare scholieren

Ballestra

Riddervechten - toneel gecombineerd met een razendsnelle sport (show)

Duel-leren? Herinner jij de helden de Drie Musketiers, Zorro, of praten de leerlingen alleen maar over Jack en de Nooitgedachtenland Piraten? Zij konden echt vechten, maar om het op toneel (voor publiek) wat makkelijker én leuker te maken creëerde men theaterschermen. Om veilig kennis te maken met deze sport bieden we workshops riddervechten/theaterschermen

Wapen: flexibeam (zie foto boven) en/of sportsabel (zie foto onder)

Locatie: gymzaal

Aanbod voor onderbouw & bovenbouw lagere school 

Ballestra

Schermen - historisch cultureel erfgoed én olympische sport (sport)

Wanneer je houdt van pieken en snelle reacties dan is schermen zeker iets voor jou! Deze vechtsport is stoer doch elegant en vraagt een groot tactisch denkvermogen. Voordat er vuurwapens in het spel waren verdedigde ieder zich aan de hand van schermtechnieken. Schermen is vanuit de geschiedenis een elitesport en een goede schermopleiding diende tot de 18de eeuw als statussymbool én is al zo oud dat het een van de oudste sporten is binnen de Olympische Spelen.

Wapen: flexibeam (zie foto onder) en/of sportsabel (zie foto boven)

Locatie: gymzaal

Aanbod voor bovenbouw lagere school & middelbare scholieren

Ballestra

Benieuwd?

Neem contact op met Jessica via e-mail jessica@ballestra.nl

WhatsApp of mobiel via het nummer 0613386318

info@ballestra.nl

Zend gerust een bericht met uw gegevens, dan nemen we zo spoedig contact met u op!